Blog - Colin Bos

Newbornshoot Nynke

Na de zwangerschapsshoot in mei was het wachten op de mogelijkheid voor de newbornshoot van Grietje en Pieter's tweede aanwinst. Die mogelijkheid kwam een paar weken geleden, want hun prachtige dochter Nynke zag op 12 juni het levenslicht!

Eenmaal aangekomen bij Nynke zag ik dat ze in een prachtige vintage kinderwagen lag, wat natuurlijk fantastische plaatjes opleverde. Haar grote zus Hilly vindt het allemaal prachtig en is super nieuwsgierig naar haar jongere zusje. Dit worden hartsvriendinnen in de toekomst :) De liefde tussen de twee is mooi te zien op een aantal van de foto's. Tot slot hebben we ook nog een aantal shots van het hele gezinnetje gedaan. Supergaaf!

Het was een feest om deze shoot te mogen doen, helemaal omdat het me ook de gelegenheid gaf mijn nieuwe aanwinst te testen, de 24-105mm f4. Deze lens heb ik aangeschaft omdat ik op zoek was naar een lens die zo goed als alles kan. En dat kan 'ie!

Grietje en Pieter waren blij met het resultaat en ikzelf ook. Op naar de derde zeg ik! ;)

Klik op de foto om naar de galerij te gaan.

Profielshoot Suus

Een aantal weken geleden heb ik een korte profielshoot gedaan met Suus. Ze vroeg me een tijdje daarvoor of ik een aantal formele foto's van haar wilde nemen. Uiteraard!

Dit gaf me tevens de kans om eens te proberen met 2 camerabodies te werken. Ik heb namelijk (met pijn in mijn hart) mijn RX10 IV verkocht om zo een 2e body en een extra lens te kunnen financieren. Met het oog op alle zwangerschapsshoot, loveshoots, newbornshoots, profielshoot en bruiloften die ik in de toekomst nog wil gaan schieten is een investering in een 2e body een logische. Het hebben van 2 bodies geeft veel meer vrijheid om snel te wisselen van gezichtsveld.

Ik kan nu bijvoorbeeld op mijn ene body mijn 16-35mm gebruiken, terwijl ik op de andere mijn 70-300mm gebruik. Dit maakt het mogelijk om op één moment een groothoekfoto te maken en 2 seconden later een close-up te schieten van iemand die meters van me af staat. Deze veelzijdigheid is noodzakelijk wanneer je een gebeurtenis schiet waar van alles en nog wat gebeurt op verschillende afstanden, zoals een bruiloft.

Afijn, terug naar de shoot :) Aangezien ik voor dit type shoot liever mijn prime lenzen gebruik, had ik op mijn ene body mijn 55mm en op de andere mijn 85mm. Beide had ik vastgemaakt aan mijn harnas. Ik moet zeggen, het werkt erg prettig! Suus ontpopte zich als een waar natuurtalent en dit zorgde voor mooie plaatjes. Klik op de foto om meer te zien :)

Zwangerschapsshoot met Grietje en Pieter

Vorige week mocht ik een zwangerschapsshoot voor Pieter en Grietje verzorgen. Pieter is een neef van mij en Grietje en hij zijn in verwachting van hun 2e kind. Hun dochter Hilly wordt dus een trotse zus binnenkort.

De shoot vond plaats in Appelscha, waar we een familieweekend hadden. Na een weekend vol spelletjes, gezelligheid en lol, gingen Pieter, Grietje, Hilly, ik en mijn lieftallige assistent (tevens vrouw ;) ) Jennie er zondagochtend op uit om een aantal mooie foto's te maken van het gezinnetje.

Hetgeen gelukt is! Hilly werkte supergoed mee, ondanks dat ze de hele tijd niets liever wilde dan 'kroepe' met heit en mem. Van Grietje en Pieter zijn er mooie liefdevolle foto's gemaakt, van Grietje en Hilly een aantal superleuke, en van het gezinnetje als geheel zijn er een paar om in te lijsten. Zo liet Hilly zien niet onder de indruk te zijn van hoogte en salto's :)

Ik heb voor deze shoot een 35mm en een 85mm gebruikt. De 35mm om de prachtige omgeving mee te nemen in de composities en de 85mm om meer nadruk te leggen op het gezinnetje. Voor de bewerking heb ik gekozen voor 3 stijlen: neutraal, zwart/wit en een ietwat vintage bewerking. Voor ieder wat wils!

Klik op de foto om meer te zien.

Op bezoek bij de MiniMuzikantjes

Als huisfotograaf van het bedrijf van mijn vrouw Kindertraining Nederland word ik regelmatig getrakteerd op creatieve hoogstandjes van enthousiaste kids :) Zo ook afgelopen vrijdag. Na ongeveer 8 weken hard oefenen en plezier maken gaven Lizzie, Phileine, Jamie en Stijn een spetterende show in Fort Vreeswijk.

De show bestond uit dans, muziek maken en toneelspelen en het massaal toegestroomde publiek van ouders, grootouders, familie en kennissen genoot met volle teugen. Zo ook de fotograaf, die het geluk had voor de voorstelling al 'backstage' aanwezig te mogen zijn om de voorbereidingen zo van dichtbij mee te maken.

Voor mij de kans om mijn nieuwe 35mm 1.4 lens eens goed uit te testen, aangezien de lichtomstandigheden deze avond, laat ik zeggen, uitdagend waren. En in deze omstandigheden wil je dan een zo lichtsterk mogelijke lens gebruiken. Vandaar dat ik ervoor koos om met 2 'prime' lenzen te schieten, een 35mm 1.4 en een 85mm 1.8, juist omdat deze zo lichtsterk zijn. Uiteraard is het veel makkelijker om 1 'zoomlens' te hebben (bijvoorbeeld van 24-70mm of 24-105mm) zodat je geen lenzen hoeft te verwisselen. Het nadeel hiervan is dat deze vaak veel minder lichtsterk zijn (4.0 of 2.8) en je hierdoor moet schakelen naar hogere ISO waarden (waardoor je foto's met meer ruis krijgt). Keuzes, keuzes, keuzes ;)

Afijn, nu naar de resultaten! Klik op de foto voor meer!           

Fotoshoot met Roger

Een tijdje geleden had ik mijn collega Roger voor de camera. Hij wilde graag een aantal foto's die hij kon gebruiken voor zijn website.

Roger, met een achtergrond in klinische gezondheidspsychologie, heeft namelijk naast zijn baan bij Philips een eigen praktijk: CoffeeTeaPsy "Praktijk voor goede gesprekken". Binnen zijn praktijk biedt Roger individuele coaching en psychologische zorg op een laagdrempelige manier.

De shoot vond plaats op de immense High Tech Campus in Eindhoven. Eerst in een mooie hal voor de portretfoto's en daarna bij de Starbucks voor een aantal 'actiefoto's'.

Aangezien het voor Roger geen routine was om voor de camera te staan en voor mij ook (nog) niet om achter de camera te staan voor een persoonlijke shoot, hebben we vaak moeten lachen om onszelf.

Het resultaat mag er zijn, zo vinden we beide! Klik op de foto om meer te zien :)

Powered by SmugMug Log In